HADİ GÜLÜMSEYELİM

Mizaha dair...
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

İnsanlar Neden evlenir ?

Kadınlar için

> Esiniz sayesinde dosta düsmana sizi de begenen, isteyen (üstelik nikâhina alacak kadar) biri oldugunu gösterdiniz en sonunda.
> Belki yillarca ugrasip didinseniz de elde edemeyeceginiz bir statüye nikâh cüzdaniyla bir anda kavusuverdiniz.

> Bozulan musluk, sallanan sandalye bacayi, gevsemis vidalar, vs. için eve tamirci çagirmaniz gerekmez, esiniz hepsini halleder.

> Esyalarin yerini degistirmek istiyorsunuz; hepsi de çok agir. Kim tasiyacak onlari? Tabi ki de esiniz!

> Pazar günü söyle arabayla dolasmak istedi caniniz. Özel soförünüz esiniz emrinizde.

> Eskiden futboldan nefret ederdiniz. Esiniz sayesinde yeni bir tutkunuz oldu.

> Gece evde yalniz kalmaktan, hirsizdan, ugursuzdan korkuyorsunuz; esiniz gönüllü "bodyguard''iniz.

> Esleriniz olmasa en yakyn arkadaslarinizla kahve içerken kimi çekistireceksiniz?

> Alisverise gittiniz, evin erzagini düzdünüz. Torbaları tasimak centilmen bir erkek olarak esinizin görevi.

> Geçiminizi temin etmek için çalismaniza gerek yok. Bunu sizin yerinize esiniz yapiyor nasil olsa.

Erkekler için

> Aksam yorgun argin eve geldiginizde, annenizinki kadar lezzetli olmasa da sizin için hazirlanmis yiyecek bir seyler bulabilirsiniz.
> Çamasiriniz yikanir, ütüleriniz yapilir, eviniz temizlenir... ''Gak'' deyince temiz don, ''Guk'' deyince temiz çorap verilir elinize; daha ne olsun?

> "Pembe dizi''leri duyardiniz da ne oldugunu bilmezdiniz. Esiniz sayesinde ögrendiniz, hatta hosunuza bile gitmeye basladi.

> Dükkân dükkân dolasyp kendinize gömlek, kravat seçmekten nefret ederdiniz. Simdi sizin yerinize bunu esiniz yapiyor. Gerçi en son aldigi sari üzerine yesil çizgili gömlek sizi hiç açmadi, ama neyse.

> Arasira yapilan küçük kaçamaklar, ufak tefek yalanlar hayatin tadi tuzudur. Bu tadi esinize borçlusunuz; esiniz olmasaydi ne kaçamaklar olacakti hayatinizda ne de yalanlar.

Hem Kadınlar Hem Erkekler için

> Kavga etmek de bir ihtiyaçtir. En yakininizda kim var bagirip çagiracaginiz? Esiniz!
> Olur ya! Bir gece yarisi caniniz sevismek istedi. Esiniz hazir nazir yanibasinizda yatmakta.

>Çok güzel filmler var vizyonda. Yalniz da gidilmez ki. Esiniz ne güne duruyor?

> Davetlere icabet etmeniz gerekiyor. Kavalye/dam aramaniza gerek yok, esiniz var.

> Dogumgünü, yilbasi, evlilik yildönümü gibi özel günlerde size hediye verecek biri var hayatinizda.

> Gece uyurken üstünüz açilsa, sizi kim örtecek? Tabii ki esiniz.

> Anne / baba olmak istiyorsunuz. Çocugunuzun anne/babasının bildiginiz, tanıdığınız, güvendiginiz ruh ve beden sagligi yerinde biri olmasini istersiniz elbet. ''Damizlik'' esiniz emrinizde.

> Küçüklügünüzden beri genis bir aileye sahip olmak isterdiniz. Iste size görümceler, baldizlar, kayinbiraderler, eltiler, kayinvalideler, kayinpederler, bacanaklar, halalar, teyzeler, amcalar, dayilar, enisteler, yengeler... (Ay fenalik geldi.)

> Basarisizliklariniza, mutsuzluklariniza fatura edeceginiz biri olmali hayatinizda. Esiniz bunun için biçilmis kaftan.

> Kimseye kendinizi yeniden ifade etmek, begendirmek zorunda degilsiniz.

> Esiniz sizi sizden daha iyi taniyor, rahatiniza bakin!

> Sizi kimsenin kiskanmadigini düsünün. Kendinizi ise yaramaz biri gibi hissetmez misiniz? Esiniz sizi tez günde bu duygudan kurtaracaktir, hiç üzülmeyin!

> Yasinizi basinizi aldiniz, bugunkü görünümünüzle es bulmaniz biraz zor. Iyi ki zamaninda evlenmissiniz, esinize dört elle sarilin!
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

Mesleklere göre ilan-ı aşklar

Ayakkabıcı : ah sevdiceğim sensiz hayat bana bi numara küçük geldi, kalbimi vurdu, su toplattı hop hop hoplattı, canım yanıyor ne olur dön..

Bilgisayarcı: açtım kapadım kendimi yine de düzelemedim sensiz.. printerım ol yaz beni yarım yarım..

Moderator: senden kilitli bir topicim olsun istiyorum sevgilimm tam bizim mod'a göre göre...

Müzisyen : kalbimin sol anahtarı, yarımlık notam, bu porte var ya.. sana feda olsun

Kasap: senin o bakışların yarim, iki kere çekilmiş kıyma gibi lap diye yapıştırır tezgaha beni.. sinirlerim ayıklanır sesini duyunca.. ben seninim artık, ister inegöl köfte yap beni ister cızbız..

Şoför: tepnemi kaybettim sen benden gittin gideli.......

Avukat: itiraz ediyorum sayın aşkım.....böğrüm müvekkil misali yanmakta sana tutulalı.....

Manav: domates yanaklım....patlıcan dudaklım......enginar kılıklım......3 kilosu bir milyonluk bir aşk değil benimki......

Milletvekili: bizim kasabaya yapılcak köprünün inşaatına başladık...15 sene sonra....beni ööle değiştirdin ki vaadettiklerimi yapmaya başladım.....

Doktor : öksür sevdiğim, ciğer filmin pırıl pırıl, gönlünce öksür sevdiğim... hapşur sevdiğim grip aşısı gibi senin aşkın, beni mikroplardan korur sevdiğim

Haber Spikeri:Iyi aksamlar..Evdeki telefondan bildiriyorum.Dun aksam beynime ulasan sinyale gore, sana asigim ve seviyorum.Bir dahaki konusmamiza kadar hoscakal

Çiftçi : buğday başağı gibi sarı saçların, rüzgarda mağrur boynunu büker güzeller güzeli.. gel de aşık olma

Benzinci :sulandırılmış mazot gibi motoru bozan adamlardan değilim ben.....petrol rafinerisine döndüm seni seveli.....

Bodyguard :Seni çok pis döverim benim asabımı bozma.....seviyoz dedik ya.....şimdi kaybol.....

Lunaparkçı:gondoldan indim çarpışan otom arızalandı.....sigaralara denk gelmiyor kasnaklar......dönme dolap ettin beni peşinde.....yeter artık aşıkım uleee
....
Kullanıcı avatarı
Ati10
Admin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen Ati10 »

bunlar yöresel hapşırma biçimleri mi :lol:
bu bana inekleri hatırlattı :))) bir zamanlar ineklerin yörelere göre çıkardığı sesler farklı mıdır diye bir hikaye de vardı burada :)
Forum Kurallarımız : https://gerigeldik.com/B3/viewtopic.php?f=1&t=1
Kullanıcı avatarı
ülkü
Yeni Üye

Mesaj gönderen ülkü »

Evet ya değişik hapşırma çeşitleri hepside bende yöreselmi diye düşündüm :mrgreen:
Üzülme!'' der Mevlana... Ve devam eder; "Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner"..
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

Hiç Böyle Evlenme Teklifi Duydunuz mu?

Erkek:
'Seninle çıkmaktan bıktım.Artık buna bir son verelim.'
Kadın:
'Ayrılmak istediğini hiç fark ettirmemiştin, şaşırdım! '
Erkek:
'Seninle olan herşey çok güzeldi ve hep öyle kalacak.'
Kadın:
'Gitmek istiyorsan; elimden hiç bir şey gelmez. Nerede yanlış yaptım acaba, sorun neydi?
Erkek:
'Sorun herkesin kendince bir dünyası ve yaşantısının olmasıydı.'
Kadın:
'Bu her insanda aynıdır zaten.Ayrı uğraşlar ayrı zevkler ayrı evler.'
Erkek:
'Neden de bu zaten.Ayrı evler.'
Kadın:
'Biraz açar mısın? Anlayamadım'
Erkek:
'Ayrı evlerde yaşıyoruz bunu kast ettim.'
Kadın:
'Ehhhhhhh yani olması gereken bu.'
Erkek:
'Hayır olması gereken bu değil.
Kadın:
'Saçmalıyorsun ailemi bırakıp yanına taşınamam ya! Hangi ülkede yaşadığımızın farkında mısın?
Erkek:
'Elbette farkındayım.Yanıma taşınmanı istiyor olmam normal.
Kadın: 'Haklısın yanında olmamı istemen doğal ancak dediğin gibi sanırım ayrılmalıyız.Seninle aynı çatı altında bulunamam.'
Erkek:
'Beni hayel kırıklığına uğrattın.Aynı evi paylaşmak istemeyeceğin aklımdan geçmemişti.
Kadın: 'Gitmeliyim geciktim.Evde işlerim var. Merak ederler.
Erkek:
'Konuyu değiştirmekte üstüne yok
Kadın:
'Peki ayrılma kararına saygı duyuyorum.
Erkek:
'Öyle birşey dediğimi hatırlamıyorum.
Kadın:
'Bugün aklın başında mı? Buluştuğumuz andan beri ayrılıktan bahsediyorsun.Kabül etmeyeceğim önerilerden konuşuyorsun.
Erkek:
'Hayatım aynı evi paylaşmak istediğimden ne anladın sen ALLAH aşkına.'
Kadın:
'Aklım karıştı.Şeyyyyyyy beeeeeeeeeennnnnnnn.'
Erkek:
'Her sabah yanımda uyanır mısın.
Kadın:
'Olmaz demiştim sanırım sana.Kırıcı oluyorsun.
Erkek: 'Öffffffff yaaaaaaaaaaaaaa...Ne kadar da zormuş bunları konuşmak.
Kadın:
'Tamam daha anlayışlı insanı bul.Mutlu olursun.'
Erkek:
'Ne çok konuşuyorsun.
Kadın:
'Demek çenem düşük öyle mi?
Erkek:
'Ya bir sus ya hem dırdırcı hem de anlayışsızsın.
Kadın:
'Bunları söylemek için yıllardır neden bekledin.Sıkıntın başladığında ayrılalım diyebilirdin.
Erkek:
'Saçmalama ya anlayışsızsın.Evlenelim diyordum bir türlü susmadın ki söyleyeyim.
Kadın: 'Ne, ne, ne? Aman ALLAH ım
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

İşte; Koca Dediğin Böye Olur!

1 -
Avukat, müvekkiline telgraf çekti:

"Başınız sağolsun. Karınızın gömülmesini mi, mumyalanmasını mı, yoksa yakılmasını mı sağlayalım?"

Ertesi gün cevap geldi:

Emin olmak için üçü de yapılsın."

2-
Hey dostum iyi haberlerini aldım, evlenmişsin!!

-evet bu 4. oldu
-önceki üçüne ne oldu peki?
-üçü de öldü..
-yapma yaaa.. çok üzüldüm.. nasıl oldu peki?
-ilk karim yediği mantarlardan zehirlenerek öldü
-bu korkunç birey.. peki ye ikincisi?o da mantar zehirlenmesinden öldü.
-tanrım ne kaderin varmış senin
-ya üçüncüsü? yoksa o da mi...
-hayır.. o boynu kırılarak öldü
-anlıyorum.. kazaydı yani..
-hayır... mantarları yemedi...

3-
Yamyam baba-oğul balta girmemiş ormanda dolaşırken nehirde yıkanan genç
ve çok güzel bir kadın görürler.

Oğul sorar:

-Ne dersin baba, yiyelim mi onu? Baba bir an düşündükten sonra:

-Hayır, bunu eve götürür, onun yerine anneni yeriz!

4-
Bir adam sabah yürürken ilginç bir cenaze kafilesi fark eder;
önde giden köpekli bir adam, arkasında bir tabut ve 10 metre arkadan
gelen bir başka tabut ve tek sıra olmuş yaklaşık 200 adam.
tuhafına gider. kafilenin basındaki adam kuskusuz cenazenin sahibidir,
yanına yaklaşır ve sorar;

- "beyefendi, bu üzüntülü gününüzde hatırlatmak istemem ama

ölenler neyiniz oluyor?" adam yanıtlar

- "öndeki karım arkadakide kayınvalidem."

- "vah başınız sağolsun. nasıl oldu?"

- "köpeğim karıma saldırıp öldürmüş. Kayınvalidemde karıma yardıma
gelmiş onu da oldurmuş." adam biraz düşündükten sonra sorar;

- "beyefendi köpeğinizi ödünç alabilir miyim?"

- "sıraya geç"
Kullanıcı avatarı
Ati10
Admin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen Ati10 »

sonuncusuna kadar tebessüm ederek okurken, sonuncusunda bir anda koptum :)
demek o cenaze kalabalığı değilmiş :)
ne diyeyim artık, allah günahlarını affetsin :)
Forum Kurallarımız : https://gerigeldik.com/B3/viewtopic.php?f=1&t=1
Kullanıcı avatarı
xxl55
Yeni Üye

Mesaj gönderen xxl55 »

Gelin kaynana karşı karşıya oturmuşlar, kaynana “gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup konuşarak anlayalım” demiş.

Gelin:

- Tabii anne, konuşalım.

Kaynana “aman kızım, benim üç halim vardır, dikkat et” demiş:

- Saçıma gül takmışsam; neşeli olurum. Her yola gelirim. Kulağımın arkasına gül takmışsam havamda olmam. Çok ısrarcı olma. Eğer ki yakama gül takmışsam sakın etrafımda dolaşma, çok sinirli olurum.

Gelin, kaynanası lafını bitirince “bak anne” demiş:

- Benim halim malim yoktur. Bacak bacak üstüne atarım, sigaramı yakarım, sen gülü nerene takarsan tak, ben keyfime bakarım!
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

bankacıdan aşk mektubu.

Günlük vaziyetine bakıyorum sevgilim

Vadesiz mevduat gibi güzelsin

Bana likiditem kadar yeterlisin

Sapma ne olur, gerçekleşen hedefimsin

Takipdeki krediler gibi peşindeyim

Bitsin artık kısa vadeli buluşmalar