HADİ GÜLÜMSEYELİM

Mizaha dair...
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

:kiki:
Kullanıcı avatarı
Ati10
Admin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen Ati10 »

yeniden formatlamak da işe yaramaz :hehehe:
Forum Kurallarımız : https://gerigeldik.com/B3/viewtopic.php?f=1&t=1
Kullanıcı avatarı
Ati10
Admin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen Ati10 »

:))
geçen gün evdeki baskül nerede diye sormuştum, eşim bodrumda dedi:) şimdi anladım: demek 2 saniyede 100'e çıkmamak içinmiş :wink:
Kullanıcı avatarı
Ati10
Admin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen Ati10 »

esengül yazdı: ingilizce mektup böyle yazılır

Hello!can Friendim.my Abuzittin..

How Are You Friendim.çoluk çhildren How.best'tir Inşallah.

My'a Question Sorarsan Best'im Allah'a şükür.world Işte Yuvarlanip Going'im.

My Mother What Yaping.keyfi Beatiuful'dur Inşallah.epeydir My Mother'le No Speaking.eğer My Mother'i See çok Selam Song.

La Friendim My Father What Yaping.gine Coffeehaneyegoing Mi?he Friendsleriyle Coffeehanede Okey And Batak Playing Mi?he'ye Song Sakin Yenilmesin.

My Brodher'in Childreni Olmuş.boy Mu Girl Mi Olduğunu No Bilmeking.childrenin Boy Mu Girl Mi Olduğunu My'a Song.

My School Da Baya Beatiuful Going Işte.school'un Başindan Beri English Lesson Seeing.english'i Söktüm.i'm Speak English şakir şakir.your'a Söz Verdiğim Gibi.

Mail'ime Son Verirken Your'un Gözlerinden Kiss.your'u çok özledim.hele Bi Swim Olsun My Comeing Inşallah
bu çok beautiful bir mailmiş.. ben still laughing :) teşekkürler esengül :)
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

- Tekerleme diksiyonu düzeltiyormuş muş muş muş.... -

1.Bir berber bir berbere bre berber beri gel diye bar bar bağırmış.

Bizde bize biz derler, sizde bize ne derler?

Gül dibi bülbül dili gibi,gül dibi bülbül dili.

2.Pireli peyniri perhizli pireler tepelerse pireli peynirler de pır pır pervaz ederler.

3.Ocak kıvılcımlandırıcılardan mısın,kapı gıcırdatıcılardan mısın?Ne ocak kıvılcımlandırıcılardanım, ne kapı gıcırdatıcılardanım.

4.Çatalca’da topal çoban çatal yapıp çatal satar,nesi için çatalca da topal çoban çatal yapıp çatal satar?Kârı için çatalca da topal çoban çatal yapıp çatal satar. Üç tunç tas kayısı hoşafı.

5.Dört deryanın deresini dört dergahın derbendine devrederlerse,dört deryadan dört dert,dört dergahtan dört dev çıkar. Paşa tası ile beş has tas kayısı hoşafı. Zaman saman satar, saman zaman satar.

6.Al bu takatukaları takatukacıya takatukalatmaya götür.Takatukacı takatukaları takatukalamam derse takatukacıdan takatukaları takatukalatmadan al da gel.

7.Nankör nalbant nalları nallamalı mı,nallamamalı mı?

Az kaz, uz kaz, boyunca kaz.

8.İşlek işlemeci,işlemeli işleri işlikte işleyerek işletmeciye işyerinde izletti.

9.Ilgarcı ılgar,ılgıngillerin ılgancırı ılgalayarak,ılgıt ılgıt ılgılardı.

10.Pısırık pırlak pırnallıklarda pırnallanırken pılı pırtısını pısırık pıtraklara pıtır pıtır pırtlattı.

11.Üçüncü üçkağıtçı,üçetek üçleşerek üç teker arabayla süzüm süzüm süzülen süzgeçleri süzdü.

12.Kırk kırık küp, kırkının da kulpu kırık kara küp.A be kuru dayı ne kuru sarı darı bu darı ,a be kuru dayı.

Şu odayı badanalamalı mı,yoksa badanalamamalı mı?

13.Sen seni bil,sen seni,bil sen seni,bil sen seni,sen seni bilmezsen patlatırlar enseni.

14.Şu karşıda bir dal,dal sarkar kartal kalkar,kartal kalkar dal sarkar,dal kalkar kantar tartar.

15.Şu köşe yaz köşesi,şu köşe kış köşesi,ortadaki su şişesi.

Şiş şişeyi şişlemiş,şişe kesişe kiş demiş.

Elalem aladana aldı aladanalandı da biz bir aladana alıp da aladanalanamadık.

16.Bu yoğurdu sarımsaklasak da mı saklasak, sarımsaklamasak da mı saklasak?Bu yoğurdu mayalamalı da mı saklamalı, mayalamamalı da mı saklamalı?

17.Sizin damda var,beş boz başlı beş boz ördek,

Değirmene girdi köpek,

Bizim damda var beş boz başlı beş boz ördek,

Değirmenci çaldı kötek.

Sizin damdaki beş boz başlı beş boz ördek

Hem kepek yedi köpek,

Bizim damdaki beş boz başlı beş boz ördeğe,

Hem kötek yedi köpek.

Siz de bizcileyin beş boz başlı beş boz ördek misiniz,demiş.

18.Bir tarlaya kemeken ekmişler.İki kürkü yırtık kel kör kirpi dadanmış.Biri erkek kürkü yırtık kel kör kirpi,öteki dişi kürkü yırtık kel kör kirpi.Kürkü yırtık erkek kel kör kirpinin yırtık kürkünü,kürkü yırtık dişi kel kör kirpinin yırtık kürküne;kürkü yırtık dişi kel kör kirpinin yırtık kürkünü,kürkü yırtık erkek kel kör kirpinin yırtık kürküne eklemişler.

19.Getirince el getirir,yel getirir,sel getirir;götürünce el götürür,yel götürür,sel götürür.

20.Bu mum, umumumuzun mumu.
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

Bayan Şöförlerin Andı

Kontağı çevirir çevirmez trafikte, kurt dalmış koyun sürüsü benzeri bir etki oluşturacağıma...

Direksiyonu saat 9:15 pozisyonunda, kafamı ise direksiyon simidi üstüyle ayni hizada tutacağıma, takip mesafesi kısaldıkça ön cama yapışacağıma, saçım topuzum bozulmasın diye geri giderken bile mümkün mertebe kafayı döndürmeyeceğime...

Ladies first, (el turko: Bayanlara öncelik) kaidesinin salon erkeklerinin yanı sıra arabalarda da geçerli olduğunu sanacağıma, bunu tali yoldan anayola dalarken aklımda tutacağıma... Böyle olmadığını idrak etsem de, bu sefer "yaradana sığınıp" fırlayacağıma...

"Karar vermemek kadınsı bir karardır" düsturuna sadakatle fren mi gaz mı bilememek, biraz zamana ihtiyacı olmak, amaan öff "ortaya" basmak gibi tatsız hallerde, (herhangi bir araca sürtme, aynayı alma vs) pısıp araçtan inmeyeceğime, "ben hatamın farkındayım, direksiyonu çevirmeyi de unuttum" özeleştirisiyle karşı tarafı yumuşatmaya çalışacağıma...

Aramızda bir firkateyn geçecek kadar yer olsa da, diğer araca uzun bir korna çalarak çekilmesini, yaklaşmamasını, yanaşmamasını talep edeceğime...
Park yerinde, görevliyi "gel, toplaaa, huoop sağ yap sağ yap, ileri al, tamam şimdi gel toplaaa, huoop sağ yap sağ yap, ileri al..." tekrarlarıyla delirtip en sonunda "abla kalsın, öyle bırrraak!! " dedirteceğime...

Tek başıma park etme durumunda, kırk ve üzeri manevra yapacağıma, en imkansız kombinasyonları deneyeceğime, yine de gerisi dışarıda, arka lastik kaldırımda tarzı modern yaklaşımlar sunacağıma...

Sarı ışığı gördüğüm anda durup kırmızının yanmasını bekleyeceğime, vitesi vitese bakarak değiştireceğime, sinyal verirken silecekleri de çalıştıracağıma, sürücü koltuğunu ortalamakla yolu ortalanmış sayacağıma...

Belediye otobüsleri, dolmuşların arkasından gidip onların durduğu her durakta onlarla birlikte bekleyeceğime ve "Akmıyo bu trafik ayol" diye sızlanacağıma...

Yokuşlarda aracı kaydıracağıma, ter ve göz yuvalarımı büyüterek daha da elimi ayağıma karıştıracağıma, nasıl olsa arkadan vuran 88 suçlu düşüncesiyle rahatlayacağıma, kalkarken stop etmesin diye köküne kadar gaza yüklenip pati yapacağıma...

Unutup uzunları yakma, hatalı sollama, sol şeritte 60'la gitme, zonk diye durma ve dönme, ona buna "düt"leme, korna yeme, küfür yeme gibi durumlarda "ne var yaaa" bakışı atacağıma...

Kullanılan aracın zarar görmesi halinde eşe, babaya, polise "napıyım yaaaa, frene basamadım işte" diyeceğime, hatta "benden kıymetli mi?" tribiyle küseceğime

AND İÇERİM!
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

kliperin olmazsa olmazlari

*her klipte sevenler yağmur altında ıslanmaya mecburdurlar.Türkiyede şimiye kadar şemsiyeli klip çekilmemiştir.

*bütün şarkıcılarımız doğa hayranıdır.Ormanlarda gezilmeli,derelerden geçilmeli,çiçekli bahçelerde piknik yapılmalı ve ilgili ağacın altında oturulmalıdır.

*deniz kıyısında elele koşmalar klibin şanı gereğidir.Mevsimin yaz veya kış olması önemli değildir sahilde koşulacaktır!

*başrollerde mutlaka sarı veya kırmızı(cimbommm) renkli son model bir araba yeralmalıdır.

*şarkıcılarımız çok kabiliyetli olup,en az birer enstruman çalabilmektedirler.Uzun saçlılar piyanoyu,özelliksiz saçlılar telli çalgıları tercih ederler.Üzgün olduklarında ilk iş oturup çalgılarını çalarlar.Piyano çalmak için karlı dağlar,gitar için köhne sahne köşeleri idealdir.

*kliplerin en revaçtaki mobilyası sallanan sandalyedir.Fedakar sandalyemiz klip boyunca üzerinde biri olsun olmasın sallanır durur.Bazen de oturmaktan sıkılan tarafın tekmelerine maruz kalır.

*esas oğlan esas kızı rakip oğlanla yemek yerken,gezip tozarken görüp yıkılır.Genellikle başını önüne çıkan ilk duvara dayayarak gözyaşı döker.Hırçın tipler duvarları yumruklarken,mahcuplar duvarın dibine çömelip kalır.dolayısıyla duvarın sağlamlığı klip için önem taşımaktadır.

*esas oğlan esas kızı önce omuzlarından tutup iki kere silkmeli ardından da okkalı bir osmanlı tokadı patlatmalıdır.Bu dayak sahnesi TSE tescillidir.

*terkedişlerde kapıyı çarparak çıkmak bir diğerinin yüzüne bardaktaki suyu fırlatmak kaçınılmazdır.(su olayı güzel bişi denenebilir )

*esas kız klibin münasip bir yerinde gayet hızlı biçimde bavul toplamak zorundadır.Aceleden olsa gerek bu bavula 2 kazak ve 1 hırkadan başka şey konulmaz.Diğer giyim eşyaları ayakkabılar,diş fırçası ayrıntı olup geride kalana hibe edilir

*eski resimler sadece ve sadece şöminede yakılabilir.

*pişman esas oğlan klip başında 2 kişi gezdii yerleri ayrılık sonrası tek başına yeniden gezmelidir.

*"o mutlu günler" düşünülürken esas kızın cepheden ve profilden güleç pozları yinelenir.Büyük ihtimalle bu sırada kendisine uzatılan çiçeği almaktadır.Çiçeğin sayısı ve cinsi esas oğlanın maddi durumuna endekslidir.Malumunuz üzere bizim esas oğlanlar hep orta hallice olduğundan genellikle çiçek bir tanedir.

*cep telefonları henüz kliplere transfer edilmediğinden özür dilemek için tuşlu telefonlar kullanılır. her ne sebeple olursa olsun telefon ahizesi telefon edenin elinden yavaş çekimle düşmelidir.(gerçi artık bu sahne pek yok ama...)

*esas oğlandan yediği tokat yetmemiş gibi,mağdur esas kız ikincil oğlan tarafından da müteakip defalar hırpalanır.Klip boyunca zavallının karşısına bir "insan evladı" çıkmaz.

*şarkı başında esas oğlan ve esas kız olan ikili;klibi haline yanan,dizini döven,fakat bu konuda bir çaba sarfetmeyen,pişman oğlan ve pişman kız halinde bitirir...

ehhi :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

Düğünden önce

ERKEK: ELBETTE, BEN ARTIK DURAMIYORUM!
KADIN: GIDEYIM MI?
ERKEK: HAYIR, AKLINDAN BILE GECIRME
KADIN: BENI SEVIYORMUSUN?
ERKEK: ELBETTE
KADIN: BENI HIC ALDATDIN MI?
ERKEK: HAYIR, BOYLE BI SHEY NASIL AKLINA GELEBILIR?
KADIN: BENI OPUCEKMISIN?
ERKEK: EVET
KADIN: BENI DOVUCEKMISIN ?
ERKEK: HIC BIR ZAMAN
KADIN: SANA INANABILIRMIYIM?

Düğünden sonrası için aşağıdan yukarıya doğru okuyun
Kullanıcı avatarı
Şirine
Bizden Biri
Bizden Biri

Mesaj gönderen Şirine »

nihann yazdı:[font=Comic Sans MS]Muhasebeci'nin Aşk Mektubu....

Dün yine sensizdim
Sensizliğin muhasebesini yaptım içimde
Ama yoktun sevdiğim
Ne 7A'da ne de 7B'de

Saydım, ölçtüm, tarttım, biçtim
Envanterini çıkardım gidişinin
Borçlusu muydum, alacaklısı mıydım?
Bilemedim, sensizliğin.

Safha safha maliyetini çıkardım gidişinin
Ama yükleyemedim daha ayrılığı gönlüme
Sebebi yoktu, anlamı yoktu hiçbir şeyin

Dağıtım anahtarı yoktu
Birim maliyeti yok
Genel üretim giderleri yok
Yevmiye kayıtları yok
Sensizliğin hesap ismi yok.

Bu kayıt daha kapanmaz gülüm
Yok, KDV tahakkuku
Yok, genel üretim giderleri
Yok, işte bilânçoda sevdamın yeri

Maliyet dönemi sonundayım gülüm
Elimde geçmiş yılın bilânçosu
Dağıtamadığım sermayem
Sermayem sendin gülüm
Ardında dönüp duran varlık ise ben

Artık konusu kalmadı karşılıkların
Tasfiye ile uçup giden umutların
Bilirim sevdamın anlamı kalmadı sende
Ve geçmiş yıl karlarının

Tasfiye oldum
Viran oldum
Talan oldum
Gelir tablosunda zarar oldum
Sana Allah'tan tek dileğim
Safha maliyetin gider dağıtım tablosuna dönesin!
[/font]

bi de bu :psikopat: çok mu çalışıom ne :psikopat: çıkmıo aklımdan muhasebeeee

Beynimi aktife, Yüreğimi pasife aldım.
Tutkularımı, vadesi geçmiş ertelenmiş Diğer Yükümlülüklere.
Düşlerimi, sayım ve tesellim fazlalarına.
Düşüncelerime reeskont uyguladım.
Korkularımı geçmiş yıllar zararlarına,
Kaygılarımı gelecek yıllara ait Gider tahakkuklarına.
Alışkanlıklarımı, borç ve gider karşılıklarına.
Dostlarımı özkaynaklara yazdım.
Dostluklarımın bitenini Birikmiş amortismanlara yazarken,
Seni hiçbir hesaba yazamadım.
O kadar hesapsız ve kitapsızsın ki
Beynimle yüreğim arasında Virman yapıp duruyorum...
Kullanıcı avatarı
Ati10
Admin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen Ati10 »

ben de uykumdan avans kullandım, gidiyorum :D

“Mizah” sayfasına dön