Daha önceleri bazen hafta sonu içmiyordum, nasılsa hafta başı içeceğim diye sorun da olmuyordu, psikolojik açıdan tabi..27 Kasımda korkmaya başladım. 28 Kasımda vücut dirençten düştü, bademcikler şişti. Sigara yok diye her soğuk içeceğe saldırıyordum. 29 kasımdan bugüne kadar da gördüğüm herşeyle kavgalıyım. Örneğin evde, yalnışlıkla başka bir tv kanalına bassam, suçlıu benden ziyade ya TV ya da kumanda oluyor. Dışarda kuşun biri aşırı sesle cikciklese ya da kedinin biri yüksek sesle miyavlasa, suç onlara görgü kurallarını öğretememiş anne-babalarında oluyor. Pc biraz geç açılsa, suç işlemci de ve onu bu PC'ye takanda, kapı biraz yüksek sesle kapansa suç tabii ki kapıyı takan doğramacı da.Neyse kısacası herşey de sinirlenecek, abartacak bir şeyler arıyorum..Kendimse sütten çıkmış ak kaşık gibiyim. Bugün 1 Haftayı geçti, 29 Kasımda 1-2 tane içtim ama, onlar sayılmaz diye inatla devam ediyorum içmemeye.
Daha önce nasıl oldu da, hafta sonları içmez iken hiç dert etmezdim de, şimdi stres, sinir vs...var?. Şunu son derece net bir şekilde anladım..Sorun son derece psikolojik bağımlılıkla ilgili..Zira hafta sonları içmesem de , hafta başı nasılsa içeceğimi bilip rahatlıyordum..Ama hiç içmeme düşüncesi sigarayı bırakan insanlar da büyük bir psikolojik baskı oluşturuyor..Sanki tüm sevdiklerimizi bırakıp Mars gezegenine gurbete gider gibi.
Şimdi bu baskıyla boğuşuyorum, bu süre boyunca okuduğum dergi,kitap,seyrettiğim film,dizi,belgesel, program kalmadı. Vakit geçsin de ,nasıl geçerse geçsin düşüncesi..Bakalım nasıl devam edecek, her 10 günde bir yazmaya çalışacağım ki sigarayı bırakmak isteyenlere ya da bu konuda araştırma yapanlara sigarayı bırakma aşamasında neler olduğuna dair yazılı kaynak olsun. Sizlerden daha önce içip de bırakanlar olmuşsa, onlar da deneyimlerini buraya aktarabilirler.